– Det är tydligt att deltagarna har hög kunskap inom ANDTS med olika specialinriktning, stort engagemang för ämnena och intresse av att knyta kontakter för samverkan, säger Charlotta Rehnman, direktör för CAN.

– Att CAN, Folkhälsomyndigheten och representanter från bland annat civilsamhället möts på det här sättet ger så mycket för alla, fortsätter Charlotta Rehnman.

Joakim Strandberg är enhetschef för enheten kunskapsstöd ANDTS på Folkhälsomyndigheten.
– Vi har alltid en årliga träff med civilsamhället. Det är spännande att pröva ett nytt grepp och på sätt få möta fler och andra målgrupper.

Sverok är en stor ungdomsorganisation för spelkultur, medlem i CAN och representerades av Evelina Maro Ferbrache som är förbundsordförande.
– Vår ingång i ANDTS-frågorna är att vi skapar trygga mötesplatser för unga.

Vad tar du med dig från de här dagarna?

– Att det finns mycket bra stöd för att barn och unga inte ska hamna i vanor som är dåliga för dem. Vi vill att unga ska ha ett tryggt och hälsosamt spelande.

– Vi kan också förebygga så att unga kan spela tryggt utan att hamna i beroende och exempelvis börja spela om pengar i form av microtransaktioner och lootboxar som det handlar om inom vårt område.

På bilden en av många gruppdiskussioner:
Peter Moilanen, NBV
Fatou Khan, Sveriges Blåbandsungdom
Jessica Vikberg, RNS, Riksförbundet Narkotikafritt Samhälle
Evelina Maro Ferbrache, Sverok
Ywonne Wiklund, PmT, Psykologer, socionomer och folkhälsovetare mot tobak
Monica Ekström, länsombud Värmland
Sara Kristensson, CAN

Senast reviderad: 2024-11-07