Här har vi samlat ett flertal artiklar om CAN i media

17 mar, 2021

TV4

Anhöriga till missbrukare har sämre hälsa – både psy...

De som har någon i sitt liv som använder narkotika upplever att de har sämre hälsa än befolkningen i övrigt. Det är nästan dubbelt så vanligt att den här gruppen säger sig lida av både psykisk och fysisk ohälsa, enligt en ny undersökning. - Det är en grupp som behöver hjälp och stöd i sin situation, många känner en stark oro för personer med narkotikaproblematik, säger Erica Sundin, utredare CAN.
25 feb, 2021

Sveriges Radio

Efter stort kokainbeslag i Europa - vilka brukar nar...

Rekordbeslag av kokain i Europa, men vilka är brukarna? En ny rapport från CAN har undersökt vilka samhällsgrupper som brukar narkotika. Hör samtal med Mats Ramstedt, Forskningsansvarig på Centralförbundet för alkohol- och narkotikaupplysning och Stewe Alm, Strategisk analytiker vid Nationella operativa avdelningens underrättelseenhet samt Martin Petersson, Chef för Kontroll på Tullverket.
25 feb, 2021

Drugnews

Rika driver inte på drogmarknaden mer

I narkotikadebatten påstås ibland att välbärgade grupper ”partyknarkar” mer och med sin efterfrågan mer göder gängkriminalitet. Men enligt en ny CAN-rapport stämmer det inte. Enligt en kartläggning av Centralförbundet för alkohol- och narkotikaupplysning med cirka 6 800 vuxna svenskar, 25-64 år, är snarare narkotikaanvändning något vanligare bland svenskar med lägre utbildning, lägre inkomst och de som saknar jobb.