Här har vi samlat ett flertal artiklar om CAN i media

18 maj, 2021

Aftonbladet

Pandemieffekt: Höjda priser på hasch

Grossistpriset för hasch ökade med närmare 50 procent och gatupriset ökade med 25 procent mellan 2019 och 2020. Det visar en rapport från Centralförbundet för alkohol- och narkotikaupplysning (CAN), som bygger på en enkät till Sveriges polisområden. Internationellt sett har rättsväsendet haft framgångar med att minska tillgången på hasch. I Sverige kan pandemin ha bidragit till siffrorna, samtidigt som tull och polis gjorde stora beslag under 2020.
18 maj, 2021

Accent

Cannabis dyrare under pandemin

Både hasch och marijuana blev dyrare mellan 2019 och 2020. Centralförbundet för alkohol- och narkotikaupplysning, CAN, genomför sedan 1988 en årlig enkät bland svenska polisområden för att uppskatta narkotikapriserna i landet. Det resultat som står ut tydligast i årets rapport är att cannabis blev dyrare under 2020. Grossistpriset på hasch ökade med 50 procent och gatupriset med 25 procent. Även marijuana blev dyrare, 25 procent i grossistledet och 10 procent i gatupris.
17 mar, 2021

TV4

Anhöriga till missbrukare har sämre hälsa – både psy...

De som har någon i sitt liv som använder narkotika upplever att de har sämre hälsa än befolkningen i övrigt. Det är nästan dubbelt så vanligt att den här gruppen säger sig lida av både psykisk och fysisk ohälsa, enligt en ny undersökning. - Det är en grupp som behöver hjälp och stöd i sin situation, många känner en stark oro för personer med narkotikaproblematik, säger Erica Sundin, utredare CAN.