Nyheter

Här kan du hålla dig uppdaterad om vad som är på gång på CAN.

Skolelevers drogvanor 2016: En av tio i nian röker

Andelen elever som röker cigaretter minskar. I årets undersökning var det tio procent i årskurs 9 som rökte. I år 2 på gymnasiet röker var fjärde elev (24 %), även det en kraftig nedgång. Det framgår av nya siffror från undersökningen Skolelevers drogvanor som CAN presenterar vid ett seminarium i Almedalen idag. Det här går hand i hand med utvecklingen när det gäller alkoholkonsumtionen.

Deras sommarjobb: stoppa langningen

De senaste tre veckorna har 26 sommarjobbare i Stockholms stad arbetat med att utforma kampanjaktiviteter mot langning. Deras målgrupp är unga vuxna och budskapet att man inte ska förse minderåriga med alkohol. Idag, den 1 juli, presenterar de sina arbeten för uppdragsgivarna CAN och Stockholms stad 

Lediga tjänster på CAN

CAN söker administrativ chef och chefredaktör för tidskriften Alkohol & Narkotika. 

Alkoholkonsumtionen stabil

Totalt sett låg alkoholkonsumtionen på ungefär samma nivå under 2015 som året innan. Det visar Monitormätningarna från Centralförbundet för alkohol- och narkotikaupplysning (CAN). Under 2015 uppgick konsumtionen till 9,2 liter ren alkohol per invånare 15 år och äldre jämfört med 9,3 under 2014.

Utlysning från SRA

Systembolagets Alkoholforskningsråd (SRA) har nu öppnat för ansökningar för 2017. Senast den 15 september 2016 ska ansökningar vara inne. CAN administrerar utlysningen.

Internationellt forskningssymposium i Stockholm

SoRAD vid Stockholms universitet och CAN är värdar för det årliga symposiet om alkoholforskning KBS. Det äger rum 30 maj-3 juni på Stockholms universitet och lockar över 200 forskare från hela världen.

Välkommen till DrogFOKUS

Uppsala kommun arrangerar tillsammans med Uppsala universitet DrogFOKUS 2016. Konferensen äger rum den 19-20 oktober på Uppsala Konsert & Kongress. I egenskap av medarrangör vill CAN hälsa välkommen till ett fullspäckat program, där den senaste forskningen och och många lokala projekt och initiativ från hela Sverige presenteras. Anmälan är öppen nu: www.drogfokus.nu

CAN i Almedalen

Under större delen av Almedalsveckan är CAN på plats i Soberian, Kilgränd 1. Onsdagen den 6 juli arrangerar vi två seminarier. På morgonen presenterar Siri Nyström resultat ur 2016 års undersökning av skolelevers drogvanor och vid lunchtid arrangerar vi ett panelsamtal om ANDT-strategin. 

Systembolaget tar över finansieringen av Monitor

CAN ansvarar sedan 2013 för de så kallade Monitormätningarna som finansierats av Socialdepartementet. Socialdepartementet har nu beslutat att Systembolaget från och med år 2016 ska finansiera Monitormätningarna.

Kundvagn
Stäng

Din kundvagn (0 varor)

Gå till kassa Summa 29,00 kr