Nyheter

Här kan du hålla dig uppdaterad om vad som är på gång på CAN.

Välkommen till seminarier om barn och missbruk

CAN och Sveriges Kommuner och Landsting bjuder in till två spännande seminarier om barn som växer upp i familjer med missbruksproblematik.

Tack, Björn!

Den 18 januari ringlade en kö av prominenta gäster representerande hela Sveriges alkohol- och narkotikaexpertis till CAN. Anledningen var avtackningen av Björn Hibell som efter nästan 30 år avslutat sin karriär som direktör vid CAN.

Nya rutiner för föreläsarbidrag

CAN ger bidrag till organisationer som anordnar föreläsningar om alkohol- och narkotikafrågor. 

Välkommen till vår nya hemsida!

CANs webbplats har fått ett nytt utseende och vår förhoppning är att det nu ska vara ännu lättare att hitta den information du söker.

Förvirrat om rökning bland unga

På DN Debatt publicerades den 10 januari en artikel från FHIs generaldirektör Sarah Wamala. Enligt artikeln ökar andelen rökande 15-åringar. Artikeln väckte stor uppmärksamhet och denna bild har därefter fortsatt tecknas i media. I CANs undersökningar ser vi dock tvärtom att andelen rökare i den åldersgruppen minskar. De motsatta uppgifterna beror främst på att olika tidsperioder studerats. De siffror som Sarah Wamala hänvisar till är från 2009/2010. CAN har genomfört två undersökningar efter detta.

Uppmärksamhetsvecka om barn och missbruk

Förra året genomfördes för första gången en nationell kampanjvecka för barn som växer upp i familjer med missbruksproblematik. I år är det dags igen. Kampanjen går under namnet "Vart femte barn" och genomförs den 13-19 februari. 

Håkan Leifman i SVT om alkohol på arenor

Håkan Leifman, direktör för CAN, medverkade den 4 januari i programmet "Sverkers stora strid" i SVT. Temat för programmet var alkoholförsäljning på idrottsarenor.

CAN söker redaktör till webbplatsen Drugsmart.com

Drugsmart.com är Sveriges största webbplats för unga om alkohol och andra droger. Vår målgrupp är unga själva och professionella som arbetar med unga. På Drugsmart.com kan man ta del av fakta, använda diskussionsforum och ställa frågor m.m.

Alkoholkonsumtionen bland unga går ner

Tobaks- och alkoholkonsumtionen minskar bland både pojkar och flickor, flickorna passerar pojkarna när det gäller intensivkonsumtion av alkohol medans narkotikaanvändningen bland pojkar ökar. Det framgår av 2011 års drogvaneunderundersökning som CAN presenterar idag.

Kundvagn
Stäng

Din kundvagn (0 varor)

Gå till kassa Summa 29,00 kr