Kalendarium

I vårt kalendarium hittar du evenemang, kurser, konferenser, seminarier, föreläsningar och andra aktuella händelser.

24 apr

Café CAN om marknadsföring av alkohol i sociala medier i Sverige

Ny fokusrapport presenteras: Marknadsföring av alkohol i sociala medier i Sverige

CAN:s nya fokusrapport lyfter svenska förhållanden och bygger på en ny finsk-svensk studie som baserar sig på 38 finska alkoholvarumärken och 52 svenska. Samtliga inlägg på producenternas sociala media konton: Facebook, Instagram, Twitter och YouTube under januari 2014, 2016 och 2017 har samlats in och analyserats. Rapporter visar att den förnyade lagstiftningen i Finland från år 2015 varit verksam. Skillnaderna jämfört med Sverige är små men tydliga. Rapporten visar också att reklamen är tillgänglig för unga.

3 maj

Vuxna pratar cannabis och andra droger med ungdomar

Dagen riktar sig till dig som arbetar i ungdomars närhet och får ibland frågor om cannabis och andra droger. Eller så är du chef eller har en funktion med ansvar för att utveckla eller samverka avseende drogförebyggande arbete.

Konferensen är till för att ge kunskap kring droganvändningen samt ge stöd i samtal med unga och att prioritera rätt.
7 maj

En dag om riskbruk, missbruk och beroende

En dag fylld av intressanta och aktuella föreläsningar inom riskbruk-missbruk-beroendeområdet. Dagen inleds med en plenumföreläsning där CAN och IQ ger en bild av rådande attityder vad gällande alkohol och cannabis. 
10 maj

Cannabiskonferens i Stockholm

Konferens om CANNABIS - risker och åtgärder. Ulf Guttormsson föreläser på Nationella Cannabisnätverkets Cannabiskonferens i Stockholm. 

15 maj

Grundkurs om Cannabis – förekomst, skador och behandling

Kursen vänder sig till personal från hela landet som kommer i kontakt med personer med ett Cannabisberoende. Målet med kursen är att ge en översiktlig kunskap om cannabisproblematiken; prevalens och epidemiologi, skaderisker, påverkan på hjärnan och beroendeutveckling, biologiska markörer och behandlingsalternativ.

Ulf Guttormsson, utredare och avdelningschef på CAN är en av flera föreläsare.

  1. 1
Kundvagn
Stäng

Din kundvagn (0 varor)

Gå till kassa Summa 29,00 kr