Riksförbundet HjärtLung är en patientorganisation som arbetar för att ge alla med hjärt-, kärl- och lungsjukdom ett bra liv.

– Som patientorganisation ser vi kunskap och forskning som avgörande för att flytta fram positionerna för individen i vården. För Riksförbundet HjärtLung betyder medlemskapet hos CAN bland annat att vi får bra underlag kring konsumtionsutveckling av tobaksprodukter och andra droger som påverkar hälsan. Vi ser också fram emot att delta i CAN:s nätverk tillsammans med aktörer som på olika sätt bidrar till ökad kunskap, prevention och förbättrad folkhälsa, säger Christine Cars-Ingels som är generalsekreterare för Riksförbundet HjärtLung.

RFHL Hela Livet är ett förbund som organiserar människor som har ett problematiskt eller skadligt bruk av läkemedel eller narkotika.

– För oss känns det viktigt att människor med egen erfarenhet finns representerade inom CAN. Därför är vi glada att RFHL Hela Livet nu har blivit medlemmar. Vi ser också fram emot att delta i olika aktiviteter som en del i CAN:s nätverk., säger Marie Ribjer som är förbundsordförande för RFHL Hela Livet.

CAN har sedan tidigare 50 medlemsorganisationer som samlas i CAN:s styrande organ som är årsmötet. CAN:s styrelse utses av Forskningsrådet för hälsa, arbetsliv och välfärd (Forte), Vetenskapsrådet, Folkhälsomyndigheten, Socialstyrelsen samt av medlemsorganisationerna via årsmötet. Regeringen utser ordförande och ersättare.

– Vi på CAN hälsar Riksförbundet HjärtLung och RFHL Hela Livet varmt välkomna som medlemsorganisationer och ser fram emot givande samarbete, säger Charlotta Rehnman Wigstad, direktör för CAN.

Senast reviderad: 2022-12-15

Frågor besvaras av