Nyheter

Här kan du hålla dig uppdaterad om vad som är på gång på CAN.

CAN svarar på kritik om dopningssiffror

I Svenska Narkotikapolisföreningens tidskrift nr 5/2017, påstås CAN medvetet ”under alla år har tonat ner den illegala användningen av anabola steroider”. 

Färre dör av narkotika

Det rapporterar Svenska Dagbladet, som tagit del av uppgifter från Folkhälsomyndigheten. Narkotikadödligheten sjönk 2016 till 543 fall, en minskning med över tio procent från året innan då 618 fall rapporterades. I tidningsartikeln hänvisas till CAN:s rapport från 2016 "Drug-related deaths in Sweden - Estimations of trends, effects of changes in recording practices and studies of drug patterns".

Många har påverkats negativt av föräldrars alkoholkonsumtion

Var femte elev i årskurs 9 uppger att de upplevt att någon av föräldrarna någon gång druckit för mycket alkohol och 14 procent uppger att de haft flera negativa upplevelser av föräldrarnas alkoholkonsumtion under uppväxten. Det framgår av rapporten ”Skolelevers drogvanor 2017” som CAN presenterar idag.

Boxviner bakom högre vinkonsumtion

Vinkonsumtionen i Sverige är idag högre som ett resultat av att boxviner började säljas 1996. Det låga priset har sannolikt haft den största effekten men även förpackningstypen har bidragit. Det framgår av rapporten "Vilken roll har bag-in-box spelat för den ökade vinkonsumtionen i Sverige? – En analys av 20 år med boxviner på Systembolaget", som CAN presenterar idag.

Den 8 november sänder CAN live på Facebook

Vilken roll har bag-in-box spelat för den ökade vinkonsumtionen i Sverige? Den frågan kommer att besvaras på CAN:s livesändning den 8 november 08:00 på Facebook.

Fyra miljoner färre fyllor

Berusningsdrickandet har minskat, stora skillnader mellan kvinnors och mäns drickande och äldre dricker alltmer. Det framgår av rapporten ”Trender i dryckesmönster – befolkningens självrapporterade alkoholvanor under 2000-talet” som CAN presenterar idag.

Alkoholkonsumtionen minskar

Under den senaste tioårsperioden har svenska folkets totala alkoholkonsumtion minskat med åtta procent. Det framgår av rapporten ”Alkoholkonsumtionen i Sverige 2016”, som CAN, presenterar idag.

CAN inleder samarbete med Sri Lanka

Under perioden 1 september – 28 februari kommer CAN:s direktör Håkan Leifman ha sin tjänstgöring förlagd till Sri Lanka. Syftet är att initiera ett långsiktigt arbete med Sri Lanka och andra delar av regionen. Håkan Leifman tjänstgöring på Sri Lanka är resultatet av ett nära samarbete med organisationen ADIC.

Langarmyter presenteras på Way Out West

Den 10-12 augusti finns kampanjen Hejdå alkoholskador på plats på festivalen Way Out West i Göteborg. Det är länsstyrelsen i Västra Götaland och Göteborgs stad som står bakom eventet. 

I ett tält på festivalområdet bjuds det på alkoholfria drinkar och besökare har chans att träffa youtubern Andreas Svensson och Sp4zie, en av de största profilerna inom datorspelet League of Legends. I tältet kommer besökare att kunna tävla och vinna tröjor med kampanjbudskap.

Kundvagn
Stäng

Din kundvagn (0 varor)

Gå till kassa Summa 29,00 kr