Langarmyter presenteras på Way Out West

2017-08-10

Den 10-12 augusti finns kampanjen Hejdå alkoholskador på plats på festivalen Way Out West i Göteborg. Det är länsstyrelsen i Västra Götaland och Göteborgs stad som står bakom eventet. 

I ett tält på festivalområdet bjuds det på alkoholfria drinkar och besökare har chans att träffa youtubern Andreas Svensson och Sp4zie, en av de största profilerna inom datorspelet League of Legends. I tältet kommer besökare att kunna tävla och vinna tröjor med kampanjbudskap.

Bedrivits sedan 2014

Hejdå alkoholskador inleddes 2014 och bedrivs av CAN och länsstyrelsen i ett antal län. Målgruppen är unga vuxna. Kampanjen handlar dels om de skador – jobbiga saker som händer på fyllan – som unga kan råka ut för och som CAN ställer frågor om i den årliga undersökningen Skolelevers drogvanor, dels om vanliga myter kring unga och alkohol. 

- Kampanjen har hittills bedrivits i sociala medier och genom utskick av direktreklam till 20-åringar. Det ska bli kul att för första gången möta målgruppen direkt med våra budskap, säger Anna Raninen som ansvarar för kampanjen. 

På plats finns också två praktikanter som ska ställa frågor till festivalbesökare om hur de uppfattar insatsen och att den bedrivs just på Way Out West.

- Om eventet faller väl ut vill vi göra fler festivalevents nästa år, säger Anna Raninen.